Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ecodrome verandert in vrijetijdsvoorziening TiZwolle

Zwolle krijgt er een nieuwe vrijetijdsvoorziening bij. Summercamp Heino gaat op het voormalige Ecodrome terrein onder de naam ‘TiZwolle (‘t Is Zwolle) een vrijetijdspark ontwikkelen voor alle leeftijden. De planning is dat de locatie nabij het centrum van Zwolle vanaf medio 2015 aan jong en oud, individuele bezoekers, groepen en gezinnen voor een dag of dagdeel vermaak kan bieden. Later zal hier ook verblijfsrecreatie aan toegevoegd worden.

 ‘TiZwolle

Summercamp Heino groeit door en wil haar bezoekers naast een landelijke ook een stedelijke bestemming aan gaan bieden. In Zwolle kunnen straks naast groepen kinderen en jongeren, ook andere groepen zoals families, gezinnen, vriendengroepen en collega’s terecht voor een divers aanbod aan activiteiten. Het terrein zal zo ingericht worden dat bezoekers er zowel met mooi als minder mooi weer goed terecht kunnen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het groene en blauwe karakter van het terrein.

Verwacht wordt dat ‘TiZwolle in het voorjaar van 2015 al gefaseerd opengesteld kan worden voor dagrecreatie. Daaropvolgend wordt er ook een groepsaccommodatie met 300 bedden gerealiseerd, waarbij de verblijfsrecreatie en dagrecreatie elkaar ondersteunen.

Summercamp Heino

Summercamp Heino organiseert al jaren groepsreizen en streeft ernaar om veilig vermaak en verblijf voor groepen jongeren mogelijk te maken. Summercamp Heino exploiteert naast het vakantiepark ook een eigen outdoorpark, GoChallenge en een eigen touringcaronderneming, ElboBus – Trailways. De formule van Vervoer, Verblijf en Vermaak is al jaren een succes gebleken.

Het landelijk gelegen park nabij Heino is in vijftig jaar tijd door meer dan een miljoen jongeren uit binnen- en buitenland bezocht. In de loop der jaren is het park uitgegroeid tot een veelzijdige accommodatie voor jeugdgroepen zoals scholen en verenigingen. Momenteel telt de accommodatie meer dan 1000 bedden en verblijven er jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button