Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJB-Specials werpen exclusieve blik op kunstwerk, locatie en kunstenaar

Twee-jaarlijkse IJsselBiënnale langs hele IJssel

Zwolle – ‘Een geweldige ervaring’, melden bezoekers van de eerste IJB-Specials deze zomer. Dankzij de IJB-Specials kom je meer te weten over bijvoorbeeld de betekenis van het kunstwerk en kom je dichterbij de locaties langs de IJssel en het landschap. Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om de kunstenaar te ontmoeten!

In de vorige editie van de tweejaarlijkse kunstroute is er voor het eerst samen met de kunstenaar gezocht naar manieren om een interactieve manier te vinden om met de kunstenaar een ‘duik’ te nemen en de diepte van kunst en de locatie zelf te ervaren. Het smaakte naar meer!

Het IJB-Specials-programma in de komende weken

Maandag 21 augustus (15:00), IJB-Special ‘Door de Tijd’ met kunstenaars Rob Voerman en Niels Albers in Deventer. Deze IJB-Special brengt de Hanze dichterbij. Aan de hand van twee kunstwerken (en hun kunstenaars) worden deelnemers meegenomen door de tijd van de Hanze van toen en nu. Met o.a. een live performance van muzikant Thijs van Vuure en een transitiereis door Patricia van der Haak. Kijk op ijsselbiennale.nl/ijb-specials voor tickets, of scan de QR-code!

Wilma Wilbrink

Zaterdag 26 augustus (10:00): IJB-Special in ‘2000 jaar’ worden oude veeneiken onder de loep genomen met Wilma Wilbrink bij de Vreugderijkerwaard, Zwolle.
Tijdens deze IJB-Special duikt iedereen samen met de kunstenaar en dr. Jos Bazelmans (hoofd Archeologie Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) in de betekenis van de gemummificeerde eeuwenoude Veeneiken die Wilma met haar kunstwerk teruggeeft aan het landschap en haar bewoners. Kijk op ijsselbiennale.nl/ijb-specials voor tickets, of scan de QR-code!

Claude Cattelain

Zondag 17 september: IJB-Special ‘Waar ben Ik’ met Claude Cattelain bij Paddenpol, Wijhe.
Kunstenaar Claude Cattelain neemt je tijdens deze IJB-Special mee op avontuur langs de IJssel. Hij leidt je af van gebaande paden, laat je opnieuw kijken en zelfs de tijd anders beleven. Samen worden we onderdeel van zijn performance. Kijk op ijsselbiennale.nl/ijb-specials voor tickets, of scan de QR-code!

Wouter Klein Velderman

IJB-Special met Wouter Klein Velderman bij Landgoed Buckhorst, Zalk.
Begin september vindt er ook een IJB-Special plaats bij het kunstwerk ‘Op Visite bij Buckhorst’ op Landgoed Buckhorst in Zalk. Onder begeleiding van de kunstenaar gaan ook wij op visite bij Buckhorst en de andere havezaten die hij hier uitgezet heeft. Meer informatie over de IJB-Specials volgt op ijsselbiennale.nl/ijb-specials.

De IJsselbiënnale

Een kunstroute van ruim 120 kilometer, opgedeeld in 5 etappes van Ellecom tot Kampen. Langs de kunstroute vind je de 27 kunstwerken uit de buitententoonstelling; tijdelijke, monumentale kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars op bijzondere plekken in het landschap van de IJsselvallei. De IJsselbiënnale gaat over de impact van klimaatverandering, en onder de titel ‘Grondtonen’ zijn de kunstenaars deze editie de aarde, bodem en grond in gedoken.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren