Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Politiek: SP – Op straat voor de zorg in Zwolle

Dit is een bericht van de SP


06-12-2014•Vandaag zijn SP-leden in Holtenbroek en Zwolle-Zuid op straat gegaan om het winkelend publiek op de hoogte te stellen van het SP-meldpunt voor misstanden in de zorg. Kabinet en gemeente vinden dat mensen veel meer zelf moeten doen, al zijn ze daar lang niet altijd toe in staat. Op 1 januari gaat de gemeente over zaken als thuiszorg, jeugdzorg en zorg voor chronisch zieken, maar het is maar de vraag of de gemeente daar klaar over is. Daarom roept de SP mensen op problemen te melden.

De SP stelde het meldpunt in omdat er de gemeente heel snel nieuwe regels voor de zorg moest invullen, en er bovendien erg fors bezuinigd wordt. De SP was tegen deze bezuinigingen, maar vindt het ook belangrijk dat we snel te weten komen waar zaken misgaan, zodat we er wat aan kunnen doen. Daarom roepen we mensen op om te laten weten waar er zaken misgaan en waar het beter kan.

Op straat bleek dat flink wat Zwollenaren, met name mensen die zorg krijgen of in de zorg werken, weten dat er op 1 januari veranderingen komen. De meesten maken zich grote zorgen over wat er gaat komen. Sommigen gaven aan al te horen te hebben gekregen dat hun zorg gaat verdwijnen, ook al hebben z geen familie om op terug te vallen. Daarmee is de eerste melding een feit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button