Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Michel Mulder wint brons bij terugkeer op het ijs

Michel Mulder heeft aan zijn eerste grote wedstrijd na het WK skeeleren meteen een medaille overgehouden. De 28-jarige sprinter van Team beslist.nl won brons op de 500 meter bij de World Cup in Berlijn.
Mulder moest in de eerste rit starten, omdat hij net als zijn tegenstander Artur Was nog geen World Cup-wedstrijden had gereden. Mulder reed in november in Argentinië de WK skeeleren, waar hij brons en goud binnensleepte. De eerste race bleek in Berlijn direct de beslissende: Was won de 500 meter in 35,01, Michel Mulders 35,12 was goed voor de derde plek.

“Mooi om zo terug te komen in het circuit”, stelde Mulder meteen na afloop in het Sportforum Berlin vast. “Het was een goede race. Wat onstuimig, maar dat is logisch voor de eerste wedstrijd.”

De andere Nederlanders speelden geen rol van betekenis, al was Pim Schipper tevreden met zijn zestiende plaats (35,58). Schipper is geen uitgesproken specialist op de kortste afstand. “Het gaat beter en beter”, aldus de Noord-Hollander. “Deze rit was niet foutloos, stiekem was ik blij dat ik bleef staan in de laatste buitenbocht. Maar dit is mijn beste klassering tot nu toe.” Het fenomeen Pavel Koelizjnikov, die de voorgaande World Cups grossierde in goud, kwam dit keer ten val.

Gerelateerde artikelen

Back to top button