AssendorpNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Peuters geven ingang Nooterhof opfrisbeurt

Zwolle – De betonnen bollen bij de ingang van kinderdagverblijf De Nooterhof hebben donderdag een nieuw, fris kleurtje gekregen. Peuters van het kinderdagverblijf fleurden de bollen op samen met de Zwolse kunstenaar Jehudi van Dijk.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Nu de Nooterhof weer is geopend vond Patty Wolthof, een vrijwilligster van De Nooterhof, het tijd om de afgebladderde betonnen bollen een opknapbeurt te geven. Ze benaderde de Zwolse kunstenaar Jehudi van Dijk, die bekend staat om zijn tekeningen van dieren. Van Dijk reageerde direct positief. Ook Prokino kinderdagverblijf De Nooterhof reageerde enthousiast om de bollen opnieuw te beschilderen. Het kinderdagverlijf maakt nog wekelijks gebruik van het Vlindertuintje. Ook willen ze graag nauw betrokken blijven bij wat er gebeurt in ‘hun voortuin’.

De Milieuraad die verantwoordelijk is voor de openstelling van de Nooterhof is blij met dit initiatief. Michiel van Harten: “Het is mooi dat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten voor dit mooie park. Deze actie draagt weer bij aan de positieve reuring die wij graag zien rond de Nooterhof.”

Peuters beschilderen samen met Patty Wolthof een betonnen bol.

Gerelateerde artikelen

Back to top button