BasketbalNieuws uit ZwolleSport

Landstede Basketbal trekt Martez Walker aan

Zwolle – Landstede Basketbal heeft de 24-jarige forward Martez Walker gecontracteerd. Walker is een voormalig ploeggenoot van Landstede-guard Sherron Dowrsey-Walker, want de twee Amerikanen zaten in hetzelfde team op Oakland University. “Dat Martez samen met Sherron heeft gespeeld, dat zien wij zeker als een pre,” reageert Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

De 1.95 meter lange Martez Walker was in zijn tijd bij Oakland goed voor gemiddeld een kleine achttien punten per wedstrijd. In de zomer van 2018 verruilde hij Amerika voor Oekraïne. In het shirt van SC Prometey Kamianske kwam hij het afgelopen seizoen tot gemiddeld 15,6 punten per wedstrijd. Verder werd Walker met de Oekraïense ploeg kampioen en hielp de club zodoende om promotie naar het hoogste niveau te bewerkstelligen.

“Martez is zowel aanvallend als verdedigend een persoonlijkheid. Getuige zijn 62 procent schotpercentage op Oakland en 74 procent in de Oekraïne. Dit zijn hoge percentages,” stelt Van Bergen. “Daarnaast komt hij veel op de vrije worp lijn. Blijkbaar is hij moeilijk te verdedigen. In zijn laatste collegejaar haalde Martez Walker het All Defense Team van de Horizon League. Dus met zijn verdediging zit het ook wel goed.”
 
Martez Walker en Sherron Dorsey-Walker kennen elkaar al van jongs af aan. “Dit gaat de team-chemistry alleen maar ten goede komen.” zegt Adriaan van Bergen, die zeer tevreden is over Sherron en uitkijkt naar de komst van Martez. “Martez had zelfs iets betere cijfers op college. We verwachten dan ook veel van hem,” aldus de manager van Landstede Basketbal, die content is met de vier Amerikanen die voor komend seizoen zijn vastgelegd.

“Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker hebben de nodige ervaring met de omgeving en de club. Zij maken zich op voor hun derde seizoen bij ons. Jordan Johnson is weliswaar een andere type speler als Kaza Kajami-Keane, maar heeft het in zich om het team bij de hand te nemen. En Martez Walker is de ideale verbindingsman, die zowel aanvallend als verdedigend kan uitblinken.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren