Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dodenherdenking programma en verkeersmaatregelen Zwolle

Op 4 mei vindt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument in  Ter Pelkwijkpark, na de Stille Omgang.

De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

Dodenherdenking op maandag 4 mei

Van 18.30 tot 19.00 uur vindt in de Oosterkerk de jaarlijkse gedachtenisbijeenkomst plaats met het thema ‘Vrijheid geef je door’, gevolgd door de Stille Omgang die om 19.15 uur vertrekt vanaf De Spinhuisbredehoek. Verzamelen en opstellingen tussen 19.00 en 19.15 uur. Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. De Stille Omgang vertrekt om 19.15 uur vanaf Spinhuisbredehoek. Verzamelen en opstellen vindt plaats tussen 19.00 en 19.15 uur.

De tocht gaat langs het voormalig Huis van Bewaring, Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat langs de synagoge, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark.

In de Plantagekerk begint om 19.00 uur een kerkdienst die eveneens in het teken staat van ‘Vrijheid geef je door’. De dienst eindigt om 19.45 uur, zodat iedereen de plechtigheid bij het monument kan bijwonen. Na de plechtigheid is er in de Plantagekerk voor iedereen die dat wil gelegenheid voor ontmoeting, gesprek en bezinning.

Om de herdenking vanaf 19.45 uur in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting vindt plaats in het gedeelte Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat tussen 19.15 – 21.00 uur voor al het verkeer. Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt en Sassenstraat niet mogelijk. Stadslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur via de Eekwal, Jufferenwal, Rodetorenplein, Buitenkant, Burgemeester Drijbersingel en pakt dan weer de gebruikelijke route op. De bushaltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan de Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival, van 20 april tot en met 9 mei, moet het verkeer in de omgeving van Park de Wezenlanden rekening houden met hinder. Op 4 mei gaat de eerste wegafsluiting in. De wegafsluitingen zijn als volgt.

Maandag 4 mei vanaf 7.00 uur tot en met 6 mei 18.00 uur: Weth. Alferinkweg (geheel). Dinsdag 5 mei vanaf 7.00 uur tot en met 6 mei 06.00 uur: Schuurmanstraat (geheel), Luttenbergstraat (gedeelte Assendorperstraat tot aan Hanekampbrug), Wiecherlinkstraat en Buserstraat.

 

De wegsleepregeling is van kracht. Conform de pollertijden binnenstad staan deze omhoog.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button