Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle Heldenteam van 2014!

De lezers van Helden Online stemden massaal op PEC Zwolle, waardoor de Zwollenaren met afstand zijn verkozen tot heldenteam van het jaar. De ploeg van trainer Ron Jans baarde opzien door Ajax zowel in de strijd om de KNVB-beker als in de strijd om de Johan Cruijff-schaal te verslaan.

Een blik op teletekstpagina 819 zorgde voor verbazing aan het begin van het voetbalseizoen. Na een reeks overwinningen voerde PEC Zwolle voor het eerst in vijftien jaar de ranglijst van de Eredivisie aan. Ook in de beker ging het voortvarend door winst te boeken op achtereenvolgens Fortuna Sittard (2-0), Wilhelmina (4-0) en Excelsior (4-1). Bij de kwartfinales hadden de Zwollenaren geluk door de amateurs van JVD ’31 Cuijk te loten (5-1) en vervolgens via degradatieploeg NEC (2-1) de finale te bereiken.


In de finale troffen ze landskampioen Ajax. Veel werd er vooraf niet verwacht van het sympathieke PEC Zwolle. Het leek al snel een gelopen koers toen Ajax dankzij een loeiharde pegel van Ricardo van Rijn al binnen enkele minuten op voorsprong kwam. Toch liep het anders. Na een turbulente wedstrijd, die tijdelijk werd gestaakt door een vuurwerkincident, won PEC uiteindelijk verrassend in een kolkende Kuip met 5-1 van de Amsterdammers. Een waar volksfeest barstte los in Zwolle, waardoor PEC Zwolle volgens een grote groep lezers van Helden Online (42,6%) is aangemerkt als heldenteam van het jaar 2014. Andere kanshebbers, zoals de hockeysters (18,0%) en de springruiters (16,6%) volgden op gepaste afstand. In totaal zijn er 2963 stemmen uitgebracht.
Ron Jans’ selectie is hoogst verbaasd als Frits Barend zich maandagochtend meldt bij de training. “We dachten dat het om de nominatie ging, maar tot onze grote verbazing hebben we de echte prijs gewonnen,” klinkt er uit meerdere monden als Frits Barend de prijs overhandigt. “Als je ziet wie de andere genomineerden zijn, is dit wel leuk een keertje,” vertelt verdediger Bram van Polen.

PEC grafiek

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button