Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing VVV Venlo – PEC Zwolle

Dinsdagavond speelt PEC Zwolle in de achtste finale van de KNVB Beker tegen eerstedivisionist VVV Venlo. Het duel in Limburg gaat om 18.30 uur van start. Het is de eerste keer dat de ploegen elkaar treffen in de bekercompetitie. De Zwollenaren zetten voor het laatste voet op Venlose bodem op 12 april 2013. De Eredivisiewedstrijd werd toen met 0-2 gewonnen. Fred Benson was de grote man, aangezien hij beide doelpunten voor zijn rekening nam.

De Limburgers staan momenteel in de middenmoot van de Jupiler League. De ploeg van trainer Maurice Steijn wist in de vorige rondes FC Eindhoven en MVV te verslaan. De Eindhovenaren konden in de tweede ronde met een 4-2 nederlaag terug naar huis. Provinciegenoot MVV uit Maastricht moest het met 2-0 afleggen. Voor VVV maakten Vito van Crooy en Melvin Platje de treffers. Ook de Blauwvingers kennen als titelhouder tot nu toe een succesvolle KNVB bekercompetitie. De eerste tegenstander was FC Oss. Jesper Drost kwam in dit duel tot twee doelpunten: hij scoorde de openings- en afsluitingstreffer. Tomáš Necid schoot het leer daartussen tegen het net. FC Oss kwam eenmaal tot scoren, maar dat mocht niet baten. De wedstrijd werd met de 3-2 eindstand afgesloten. Daarna stond de wedstrijd tegen HHC Hardenberg op het programma. Thomas Lam opende de wedstrijd voortreffelijk met maar liefst drie doelpunten. Al snel zorgden ook Thanasis Karagounis, Bart van Hintum en Ben Rienstra voor een doelpunt voor de ploeg van trainer Ron Jans. De Hardenbergers konden na negentig minuten spelen met een 6-1 nederlaag op huis aan. PEC Zwolle kent één speler met een verleden bij VVV Venlo. Doelman Kevin Begois keepte in het seizoen 2010/2011 zijn laatste wedstrijd voor de Limburgse ploeg. In de selectie van VVV zit met Danny Wintjens een speler met een verleden in Zwolle. De doelman was in het seizoen 2012/2013 reservekeeper bij de Blauwvingers.

De scheidsrechter dinsdagavond is Bas Nijhuis. Hij wordt daarbij geassisteerd door Diks, Brondijk en Martens. Ben jij er niet bij? Volg deze bekerconfrontatie dan via Twitter. @peczwolle houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen. De wedstrijd wordt ook rechtstreeks uitgezonden door FOX Sports. De winnaar van het duel bekert door naar de kwartfinale van de KNVB Beker.

Gerelateerde artikelen

Back to top button