Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

PEC Zwolle en Ancora zanger Harm Wolters: ‘Ik zou wel een kindje lusten’

Zwolle – Veel basisscholen staan deze week helemaal in het teken van voorlezen. De Nationale Voorleesdagen 2023 zijn begonnen. De kleuterklassen van basisschool de Springplank in Zwolle werden woensdag getrakteerd op en heerlijk ontbijtje. Bovendien kwam de populaire Zwolse volkszanger Harm Wolters langs om voor te lezen uit het prentenboek ‘Ik zou wel een kindje lusten‘. En als je een volkszanger uitnodigt dan is er natuurlijk achteraf ook een muziekfeestje. De kleuters zongen en dansten dan ook heerlijk mee met de volkszanger die ‘Ik zag twee beren broodjes smeren’ ten gehore bracht.

Ancora en PEC Zwolle zanger

Harm Wolters is een waar begrip in Dieze, de wijk waar de Springplank staat, en ver daarbuiten. Als vaste zanger van PEC Zwolle en één van de zangers van Ancora is Harm een volkszanger met een groot hart. Zo ook voor de kinderen van de Springplank. Harm is een verbindende factor tussen de school en de wijk. De school is daarom heel dankbaar dat hij zich wilde inzetten voor de leesbevordering van de kleuters. Ook op andere basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zwolle werd voorgelezen.

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is goed voor kinderen. Het helpt ze bijvoorbeeld om beter te worden in taalonderdelen zoals woordenschat, spelling en tekstbegrip. Ook gaan kinderen later meer zelf lezen, als ze veel zijn voorgelezen toen ze klein waren. De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met 4 februari.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button