Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Slot OV-fiets vanaf nu met OV-chipkaart te openen

Zwolle – Het wordt een stuk makkelijker om een OV-fiets te huren op het station Zwolle. Had je voorheen nogal veel gedoe om eerst een sleutel te halen, vanaf nu kun je de fiets gewoon ontgrendelen met je OV-chipkaart. En dat gaat heel simpel door je deze voor het elektronische slot te houden. In Zwolle gaat het om 400 OV-fietsen.

Hoe werkt het nieuwe OV-fietsslot

Met het nieuwe OV-fietsslot, huur je makkelijk een OV-fiets met je OV-chipkaart. Zorg wel dat je een gratis OV-fiets abonnement of Flex-abonnement op je OV-chipkaart hebt staan.

  • Hou je OV-chipkaart tegen het slot;
  • Het slot opent en de huur start.
  • Zet onderweg de OV-fiets zo vaak op slot als je wilt.
  • De huur van de OV-fiets stopt als je hem op slot zet in een OV-fietszone op de huurlocatie.

Geen fietssleutel

Elk jaar verdwijnen er zo’n 2000 fietssleutels. Dat komt onder ander doordat reizigers uit gewoonte per ongeluk de sleutels in hun stak steken en mee naar huis nemen. De sloten moeten dan worden opengeknipt. Zonde van de sloten, de kosten om de fiets van een nieuw slot te voorzien en bovenal vervelend voor reizigers want de OV-fiets is dan niet beschikbaar.

Populaire fiets Met de OV-fiets wil NS het reizen met de trein zo aantrekkelijk mogelijk maken. NS biedt op dit moment bijna 22.000 fietsen aan op bijna 300 huurlocaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen. Het aantal ritten steeg tussen 2014 en 2019 van 1,5 miljoen in 2014 naar 5,2 miljoen in 2019 en stijgt dit jaar verder door.
Foto NS

Gerelateerde artikelen

Back to top button