Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle bekert verder na zege op Oss

Titelverdediger PEC Zwolle heeft de derde ronde van de KNVB beker bereikt. In het eigen IJsseldelta stadion wint de ploeg van trainer Ron Jans met 3-2 van FC Oss. Jesper Drost (twee) en Tomas Necid zorgen voor de Zwolse treffers, Kevin Stuy van den Heriken en Istvan Bakx scoren voor Oss. ,,We zijn een ronde verder, dat is het enige dat telt”, stelt Maikel van der Werff.

Zwolle had het behoorlijk lastig met FC Oss, dat uitkomt in de Jupiler League. De thuisploeg speelde in het eerste half uur een behoorlijk aantal kansen bij elkaar. Bart van Hintum (vrije trap), Stef Nijland (puntertje over) en Tomas Necid (voor open doel naast) kregen de mogelijkheid om de score te openen, maar slaagden hier niet in. Aan de andere kans had Oss ook een aantal mogelijkheden. Drost opende na een half uur spelen dan eindelijk de score. Na een corner van Oss counterde Zwolle goed, waarna de aanvallende middenvelder kon juichen. Vlak voor rust was het echter alweer gelijk. Uit een hoekschop scoorde Rick Stuy van den Herik de gelijkmaker. ,,D it is weer een klassieke wedstrijd tussen een Eredivisieploeg en een Jupiler League team. De ene ploeg heeft meer bereidheid dan normaal, de ander neemt het wat makkelijker op dan normaal. Dan kom je in de problemen”, stelt trainer Ron Jans.

Na rust had Zwolle continu de bal in haar bezit. Het duurde echter heel lang voordat dit tot uitdrukking kwam in de score. Necid nam de bal goed aan in de lucht en schoot beheerst raak. Twee minuten later besliste Drost het duel. Hij zag zijn inzet geraakt worden door een Ossenaar, waarna de bal rustig in het doel van doelman Luuk Koopmans verdween. Oss bleef echter moed houden en scoorde zelfs snel de 3-2. Istvan Bakx prikte met een bekeken schuiver raak en bracht daarmee de spanning terug in het duel. Verder liet PEC Zwolle het echter niet komen, waardoor de ploeg van Jans de volgende ronde bereikte. ,, Zaterdag moet het beter, maar we zitten in ieder geval in de koker”, constateerde Jans.

Zaterdag speelt PEC Zwolle weer een thuiswedstrijd in de competitie. In eigen huis wordt er om 19.45 uur afgetrapt tegen hekkensluiter Heracles Almelo.