Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC – De eerste dag in Stellenbosch

Zaterdagochtend is PEC Zwolle in alle vroegte vertrokken voor een trainingskamp in Zuid-Afrika. Om vijf uur verliet de spelersbus het IJsseldelta stadion richting Schiphol. Daar volgde een vlotte incheckprocedure, waarna de eerste selectie een lange rit stond te wachten. De vlucht van Amsterdam naar Kaapstad duurde ruim elf uur. Ideaal om wat films te kijken, of zoals Bart van Hintum deed, bij te slapen.

Om 23.30 uur lokale tijd (in Zuid-Afrika is het een uurtje later dan in Nederland) stond de selectie weer met beide voetjes op grond. Zonder problemen bewogen de spelers en staf zich door de douane. Een busrit van ongeveer 45 minuten naar Stellenbosch volgde. Eenmaal aangekomen op het complex van de Stellenbosch Academy of Sport volgde er na een broodje al snel de aftocht naar bed.

Zondag stonden er twee trainingen op het programma. Onder zonnige weersomstandigheden en een temperatuur van ongeveer 25 graden trainden de spelers voornamelijk de conditie en werd er veel aan positiespel gedaan. Maandag staat er in de ochtend een training op het programma. ’s-Middags bezoekt de selectie een township.

Gerelateerde artikelen

Back to top button