KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Patty Wolthof lijsttrekker PvdA Zwolle

Zwolle – Patty Wolthof is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gekozen tot lijsttrekker voor de Zwolse PvdA. Ze is sinds september 2019 fractievoorzitter van de sociaaldemocraten. De leden van de PvdA hebben op 3 november de kandidatenlijst vastgesteld. Wolthof: “Ik ben enorm trots op onze lijst. We staan allemaal te popelen om aan de slag te gaan met onze campagne. Want er valt op 16 maart echt iets te kiezen.

De PvdA kiest voor meer betaalbare woningen en niet voor meer dure penthouses. De PvdA kiest voor een  schone en groene toekomst voor iedereen. Goede zorg voor iedereen die dat nodig heeft, geen wachtlijsten meer. En wij staan natuurlijk voor een fatsoenlijk loon, voor het vele onmisbare werk dat in onze stad wordt gedaan. Daarover gaan we in de campagne met zoveel mogelijk Zwollenaren in gesprek. Op straat, aan de deur, via activiteiten en online. Met ons verhaal voor een sociaal en groen Zwolle. Wij willen in maart 2022 het aantal raadszetels weer laten groeien. En terug naar het college. Zwolle verdient weer een sociaal en groen beleid.’’

Deskundig, divers en vernieuwend

Afdelingsvoorzitter Anneke Speelman: “Met deze deskundige, diverse en vernieuwende lijst gaan we de komende maanden en jaren Zwolle weer rood kleuren, en met een visie die de stad weer van iedereen laat zijn.” Ze spreekt een apart dankwoord uit voor raadslid Jan Slijkhuis, die na drie perioden afscheid neemt van de raad. “Jan heeft zich 12 jaar lang keihard ingezet voor onze stad, onze inwoners en onze partij. Daarvoor willen we hem enorm bedanken. Gelukkig heeft hij aangeboden de toekomstige fractie met raad en daad te ondersteunen, dus we hoeven hem nog niet helemaal te missen.”


De definitieve kandidatenlijst van de PvdA Zwolle:

1. Patty Wolthof
2. Mart oude Egbrink
3. Luna Koops
4. Selma Hoekstra
5. Niels van der Schaaf
6. Hettie van Aalderen
7. Roberto Kist
8. Evita Keulen
9. Hans Hampsink
10. Jannes Bouma
11. Herman Sieben
12. Manasse Hop
13. Nynke de Jong
14. Erik Wellner
15. Herman Hegeman
16. Ria Schoot Uiterkamp
17. Henk Nijland
18. Erna Tichelaar
19. Jan de Jong
20. Henk Lobers
21. Johan van Zwet
22. Ad van Halem
23. Marijke Tjepkema-Burger
24. Aalt Brinkhuis
25. Wil Bredewold-de Vos
26. Nico Broersma
27. Anita Oppedijk
28. Hüseyin Kaya
29. Hans Nooter
30. Eefke Meijerink
31. Jan Slijkhuis

Gerelateerde artikelen

Back to top button