112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opsporing verzocht: Overvaller bekogeld met kroepoek en maaltijd door restauranthouder

Zwolle – De 40-jarige eigenaar van het Aziatische restaurant Minoyu, aan de Belvederelaan in Zwolle, wist op zaterdagavond 8 augustus 2020 een overvaller op een dappere manier weg te jagen. Terwijl hij werd bedreigd met een groot mes, bekogelde hij zijn belager met allerlei spullen.

De overvaller kreeg van alles naar zich toe gesmeten: kroepoek, een zojuist ingepakte bestelling en zelfs een plant. Met deze dappere – maar riskante – verdedigingstechniek werkte de eigenaar binnen dertig seconden de man zijn restaurant uit.

Foto © Hugo Jansen

Achtervolging

Terwijl dit gebeurde, vluchtte een vrouwelijke klant naar buiten om hulp in te schakelen. Hierdoor had zich buiten al snel een grote groep mensen verzameld. Eén van hen fietste zelfs nog dapper achter de vluchtende overvaller aan.

Winterdijkstraat

Getuigen zagen de dader richting het Twistvlietpad rennen en vervolgens de Winterdijkstraat in rennen, in de wijk Stadshagen. Daar verloren ze hem uiteindelijk uit het oog. Mogelijk is de overvaller bekend in de omgeving van het restaurant. Andere getuigen hadden hem voor de overval zien komen aanlopen vanaf diezelfde Winterdijkstraat, via de Vuurtorenweg.

Signalement overvaller

Ondanks dat het die dag 30 graden was, droeg de overvaller opvallend warme kleding.

  • Zwarte, gewatteerde jas met capuchon
  • bivakmuts en zwarte joggingbroek
  • zwarte ‘AirMax 2015’ met omgekeerd Nike-logo
  • oogde rond 20 jaar oud
  • sprak accentloos Nederlands
  • ± 1.85 meter lang en atletisch figuur.

Contactloos betalen

Hoewel het restaurant momenteel contactloos betalen hanteert vanwege de coronamaatregelen, leek de overvaller te denken dat er contant geld aanwezig was.

Wie herkent de overvaller?

Weet of vermoedt u wie de man op de beelden is? Geef het alstublieft door aan de politie.Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Gerelateerde artikelen

Back to top button