Nieuws uit ZwolleSport

Booming in coronatijd: buitensporten en bootcamp

Zwolle – Sinds corona is buiten sporten populairder dan ooit. Je ziet bijvoorbeeld in de parken steeds meer groepen trainen onder begeleiding van een bootcampinstructeur. In Park de Hogenkamp troffen wij Karin van der Vennen, eigenaar en oprichter van Kara Yoga, die wekelijks een aantal bootcamp- en yogalessen verzorgt.

‘In maart gingen alle sportscholen dicht en begon ik mijn lessen buiten te doen,’ vertelt Karin, ‘en dat beviel gelijk al erg goed. Je bent buiten in de frisse lucht en dat geeft meer energie. Je krijgt er bovendien ook nog een gezond kleurtje door.’ Inmiddels geeft de energieke, goedlachse instructrice al ruim twaalf jaar groepslessen bij diverse sportscholen en ook al zijn de sportscholen dan weer open, ze gaat toch door met de buitenlessen.

Bewegen in strijd tegen corona

‘Er is terecht veel aandacht voor handen wassen, mondkapjes dragen en afstand houden. Maar ik vind dat zorg voor een goede afweer ook in dat rijtje moet komen,’ vervolgt de Zwolse sportinstructrice. ‘Onderzoek laat zien dat overgewicht een belangrijke rol speelt in de ernst van het verloop. Als het aan mij ligt komt er veel meer aandacht voor gezonde voeding en het belang van bewegen. Meer dan 85% van de producten in de supermarkt is ongezond. Laten we dat ook aanpakken, met alleen mondkapjes los je het grote probleem niet op.

Goed tegen stress

‘Mensen werken meer thuis en brengen dus veel tijd binnenshuis door. Ze vinden het daarom heel fijn om buiten te kunnen sporten. Helemaal in deze onzekere periode voelt dat toch ook veiliger en het werkt bovendien goed tegen stress’, gaat Karin gepassioneerd verder. ‘Zelf vind ik het ook heerlijk om te doen. Ik geef op dit moment een combinatieles van kracht, cardio en yogatraining in Park de Hogenkamp en die formule slaat goed aan. Je komt meer tot rust als je tussen het groen bent en de vogels hoort fluiten. Echt genieten’.

Meer over Kara Yoga

Persoonlijk, toegankelijk en samen met plezier trainen, dat zijn de kernwaarden van Kara Yoga, begin 2020 opgericht door Karin van der Vennen. Naast de wekelijkse training in het park verzorgt zij in Zwolle en omstreken yoga en bootcamps op maat voor kinderen, volwassenen en bedrijven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karin van der Vennen telefonisch op 06 57 64 10 98 of per mail op info@karayoga.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button