AlgemeenNieuws uit Zwolle

Oorlogsgravenstichting bedankt vertrekkend consul Zwolle met erespeld

Zwolle – Als dank voor zijn werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zwolle ontving Marinus Heldoorn woensdag een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, manager afdeling Beheer en Onderhoud van de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Meijer was hierbij aanwezig.

Marinus Heldoorn neemt na 19 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 2000 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Zwolle. Hij was daarmee verantwoordelijk voor alle contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Zwolle liggen 45 Nederlandse oorlogsslachtoffers en achttien geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Marinus Heldoorn is als consul opgevolgd door Helma van Dalen-Schlepers.

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Gerelateerde artikelen

Back to top button