Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontwerp fietsenstalling Rodetorenplein

2013-zwolle-logo

Het ontwerp voor het beheerdergebouw met mindervalidentoilet bij de fietsenstalling op het Rodetorenplein is gereed. Er is gekozen voor een gebouw dat qua uitstraling past bij de historische binnenstad. De aanleg van de fietsenstalling en de bouw van het huisje start na de zomerkermis.

Het ontwerp voor het beheerdersgebouw is een archetypisch (oertype) ‘huis’. Het ontwerp sluit daarmee aan op de historische panden in zijn directe omgeving. Deze archetypische vorm wordt benadrukt door het eenduidige materiaalgebruik. De kleur groen met lichte metaalglimmer geeft het huisje een robuuste uitstraling en sluit ook aan op de kleuren van de historische binnenstad. Het gehele huisje wordt opgetrokken uit staalplaat met een transparante kopgevel.

Aan de achterzijde van het huisje, gericht op de Rodetorenbrug en het plein, zit een stadsvitrine van glas. Deze vitrine wordt gebruikt voor informatie over openingstijden, evenementenkalender en een stadsplattegrond, maar ook voor informatie over de historie van de plek en de opgraving van de Jan Bagstoren.

De entrees van de beheerdersruimte en het mindervalidentoilet bevinden zich onder een luifel. De transparante glazen ramen en deur aan de voor- en zijkanten zorgen voor ideaal toezicht voor de beheerder. Vanuit de ruimte heeft de beheerder zicht op de fietsers die binnenkomen, de al gestalde fietsen en de toegang naar het invalidentoilet.

Fietsenstalling

In de stalling is ruimte voor 200 fietsen en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. De stalling wordt omheind door een haag zodat het een mooie en nette aanblik geeft. De openingstijden van de stalling (en daarmee het toilet) zijn een half uur voor opening van de winkels tot een half uur na sluitingstijd, ook op koopzondagen. Er blijven twaalf betaald parkeerplekken over, waarvan er drie voor mindervaliden bestemd zijn. Het huisje is gelegen binnen de omheining van de fietsenstalling en belemmert daardoor het gebruik van het evenemententerrein niet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button