SportVolleybalVoorpagina

Fabian Dossett langer bij Landstede Volleybal

Fabian Dossett draagt ook komend seizoen het shirt van Landstede Volleybal. De 23-jarige middenman heeft zijn contract met een jaar verlengd. Voor de 2.01 meter lange volleyballer, die in 2013 overkwam van Lycurgus, wordt het volleybalseizoen 2014-2015 zijn tweede in Zwolse dienst. Na Steven Eertman, Stijn Held en Willem-Maarten Heins is Dossett de vierde speler die heeft bijgetekend. De landskampioen wist naast dit kwartet al zes nieuwe spelers vast te leggen.

In de finale om het landskampioenschap van 2013 stond Fabian Dossett nog aan de andere kant van het net en was hij namens het Groningse Lycurgus één van de smaakmakers. Desondanks stond hij het afgelopen seizoen bij Landstede Volleybal lang niet altijd binnen de lijnen. “Iedereen moet zijn plek in het team afdwingen. Ik ook. Ik weet wat er van mij wordt verwacht en daar ga ik hard aan werken”, zegt de middenman, die – ondanks zijn jonge leeftijd – in de nieuwe selectie van coach Redbad Strikwerda één van de meest ervaren spelers zal zijn. “Wij krijgen inderdaad een heel jong team. Misschien wel het jongste eredivisieteam ooit. Maar ik zie het als een uitdaging om met deze talentvolle spelers te werken. Bovendien is Landstede Volleybal natuurlijk uitgegroeid tot de grootste club van Nederland. Wij hebben het afgelopen seizoen alle prijzen gewonnen, dus Zwolle is absoluut de volleybalstad.”

Landstede Volleybal heeft voor het nieuwe seizoen nu tien spelers op papier staan. Eerder werden al Steven Eertman, Stijn Held, Willem-Maarten Heinsen de nieuwkomersWouter ter Maat (Rivo), Dennis Borst (Lycurgus), Tom van den Boogaard (Taurus), Frits van Gestel (Orion), Frank Lubberts (Dynamo) en Wessel Blom (Fusion) voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Voor Dossett zijn de meeste nieuwelingen geen onbekenden. “Met Dennis Borst en Frank Lubberts heb ik bij Lycurgus nog samen gespeeld en ik kan goed met die jongens”, vertelt Dossett, die zijn volleybalcarrière combineert met de studie maatschappelijk werk en dienstverlening op Hogeschool Windesheim. “Op beide fronten ben ik nog niet klaar in Zwolle.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button