Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Onderdelen Boeing 747 uit Spanje gearriveerd bij Landstede

Voorbereidingen praktijkleslokaal luchtvaartdienstverlening volle gang

Zwolle – Drie vrachtwagens met vijf containers vol onderdelen van een complete romp van een Boeing 747 zijn aangekomen bij de locatie Fuchsiastraat van Landstede MBO in Zwolle. Landstede heeft eind vorig jaar de onderdelen van de romp gekregen van de KLM om te kunnen gebruiken bij de inrichting van een groot praktijkleslokaal voor studenten Luchtvaartdienstverlening. De vrachtwagens waren afkomstig uit Teruel (Spanje), waar de Boeing 747 in tien weken is gedemonteerd door de KLM in samenwerking met studenten van de opleiding Vliegtuigtechniek van ROC Amsterdam. De complete romp is in onderdelen vervolgens naar Nederland gereden. Het transport is in samenwerking met het landschap Transport & Logistiek van Landstede georganiseerd.

Met de donatie van de romp van deze Boeing 747 wil KLM de passie voor luchtvaartdienstverlening over brengen op toekomstige studenten van Landstede MBO. De opleiding Luchtvaartdienstverlening is erg blij met het vliegtuig, want zo kunnen studenten opgeleid worden binnen de modernste leeromgeving tot kwalitatief hoogwaardige stewards en stewardessen. De opleiding heeft bovendien een multidisciplinaire aanpak voor ogen, waarbij meerdere opleidingen praktijksimulaties kunnen realiseren en gebruik kunnen maken van het vliegtuig.
Binnen de locatie aan de Fuchsiastraat is inmiddels begonnen met de voorbereidingswerkzaamheden voor het opbouwen van de vliegtuigromp tot een moderne luchthavenleeromgeving. Tijdens de zomer wordt gewerkt aan de installatie van de mock-ups; een business-class unit (15 stoelen) en een economy-class unit (76 stoelen) twee pantry’s toiletten en bagageruimtes. Zo kunnen in het nieuwe schooljaar de studenten aan de slag in de cabine.

Gerelateerde artikelen

Back to top button