Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum in ‘kraker’ tegen Genemuiden

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen SC Genemuiden in de ‘kraker’ van het seizoen in de Hoofdklasse B. De winnaar pakt een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie en kan, als Eemdijk in deze laatste competitieronde weer punten laat liggen, zelfs nog als kampioen van het veld stappen.
“We kunnen de hoofdprijs nog winnen. Daar gaan we voor en ik heb er absoluut vertrouwen in dat dat lukt,” verwacht Berkum-teammanager Anjos de Lange, die na elf seizoenen als keeperstrainer en elftalleider gaat stoppen. “We spelen al weken prima, de sfeer in het elftal is goed en er staat écht een team.”

In de voet geschoten

Genemuiden was bezig met een fraaie serie totdat de ploeg van trainer Jan van Raalte zichzelf enkele weken geleden in de voet schoot door met 2-1 te verliezen bij laagvlieger CSV Apeldoorn. Daarna liet koploper Eemdijk echter verrassend punten liggen en omdat Genemuiden vorige week met groot machtsvertoon uithaalde is de equipe uit de Zwartewaterstad weer terug in de titelrace.

Genemuiden liet afgelopen zaterdag geen spaan heel van degradatiekandidaat NSC Nijkerk, dat volledig werd onttakeld en met 8-2 werd afgedroogd. Binnen 10 minuten stond het daar al 2-0 en de rust werd met een 4-1 voorsprong bereikt. Ook in het tweede bedrijf maakte Genemuiden gehakt van de Nijkerkers, die een minuut na de hervatting al de 5-1 om de oren kregen. Er hadden voor de thuisclub zelfs dubbele cijfers in gezeten, maar uiteindelijk liet Genemuiden het bij acht goals. Daarvan namen Sijmon Eenkhoorn en Omar Kavak er allebei drie voor hun rekening en Joran Pot scoorde twee keer. Genemuiden heeft daardoor nu de productiefste voorhoede en het beste doelsaldo van de Hoofdklasse B en met Kavak, die er al 28 voor zijn rekening nam, heeft de ploeg ook nog eens de topscorer van deze competitie in huis. Genemuiden heeft het vertrouwen dan ook helemaal terug. “Volgens mij valt er nog wel wat te halen in Zwolle,” liet trainer Van Raalte na de wedstrijd tegen NSC weten.

In vorm

Berkum is de laatste weken goed in vorm, want de ploeg van trainer Arno Hoekstra won de laatste zes duels op rij. Vorige week waren de Zwollenaren te sterk voor SDC Putten dat met 0-3 werd verslagen en dat was pas de tweede thuisnederlaag voor SDCP van dit seizoen. Berkum startte wat aarzelend maar na een minuut of 20 namen de slim spelende bezoekers de regie in handen en dat leidde nog vóór rust tot een doelpunt van Mark Bloemendaal. In de tweede helft zorgde Thom Kooke al snel voor 0-2 toen hij, na een pegel op de paal door Johnsen Bacuna, de bal uit de rebound binnen schoot. In blessuretijd onderstreepte Bacuna het krachtsverschil nog eens door, na een serie onnavolgbare bewegingen, de 0-3 binnen te kegelen.
Berkum gaat de slotronde in met een totaal van 55 punten, evenveel als koploper Eemdijk dat echter een beter doelsaldo heeft. Berkum kan de tweede plaats veilig stellen of zelfs de titel grijpen, maar hetzelfde geldt voor Genemuiden dat slechts twee punten minder heeft dan Eemdijk en de Zwollenaren. Spanning lijkt zaterdag dus verzekerd bij de wedstrijd Berkum-Genemuiden op Sportpark De Vegtlust, waar scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button