Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

“Nu al vrienden voor het leven”

Gezellig Bruisconcert mooie afsluiting

Zwolle – Al drie dagen overspoelen studenten de Zwolse binnenstad. Tijdens de Bruisweken maken zij kennis met de stad maar ook met elkaar. En er ontstaan nieuwe vriendschappen die nu al voelen als ‘vriendschap voor het leven’. Of dat de morgen na het afsluitende bruisconcert ook nog zo is moeten we natuurlijk nog even afwachten, maar dat de kiem ervoor in deze drie dagen gelegd wordt is wel duidelijk. ‘Loco-bruismeester’ René de Heer keek vol trots naar de nieuwe inwoners van zijn stad en benadrukte het belang van deze introductieperiode. 

verslag:  Martin van der Hooft / Chantal Kuipers, foto’s © Peter Denekamp

Het Grote Kerkplein stroomde om half acht al snel helemaal vol voor het Bruisconcert. Met Wulf, Joost en Maan wist de organisatie precies de juiste mix te vinden om iedereen een gave avond te bezorgen. Dat er in die mix ook de nodige alcohol verstopt zat verhoogde alleen maar de feestvreugde. Of zoals één van de studenten het zei: “Normaal zie je altijd wel wat trammelant ontstaan, hier is het alléén maar gezellig. Ik heb er dan ook keiveel zin in om in Zwolle te gaan studeren.”

Deze periode is niet alleen heel gezellig maar ook heel belangrijk voor de stad. Het zijn jonge bruisende mensen die hier komen studeren, werken én wonen. Loco-Bruismeester / wethouder René de Heer

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button