Voorpagina

Tweede weekend met ernstige verkeershinder A28 Zwolle

Oprit Zwolle-Zuid richting Noorden afgesloten en afrit Zwolle-Centrum

Zwolle – Aankomend weekend moet het verkeer rekening houden met ernstige verkeershinder in en rond de stad Zwolle. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de A28 brugdekken bij de Rieteweg en het Zwarte Water.

Het werk starten vrijdag na de avondspits (20.00 uur) en worden voor de ochtendspits (06.00 uur) op maandag afgerond. Ook volgend weekend worden werkzaamheden uitgevoerd.

vrijdagavond 31 augustus 20.00 uur tot maandag ochtend 3 september 6.00 uur

Foto’s: ©Peter Denekamp

Om het werk te kunnen uitvoeren wordt de rijbaan van de A28 versmald en een aantal op- en afritten afgesloten. De verwachting is daarom dat er op de A28 forse overlast ontstaat, met name voor het verkeer dat richting het Noorden rijdt. Ook op het Zwolse wegennet zelf is overlast te verwachten door sluipverkeer en omleidingsroutes.

Omleidingen in de binnenstad

Doorgaand verkeer wordt op geruime afstand om Zwolle heen geleid en in de stad staan er langs de weg adviesroutes aangegeven voor automobilisten. Mensen wordt geadviseerd om binnen de stad vooral op de fiets te gaan. Zeker voor mensen die het Stadsfestival willen bezoeken dat dit weekend wordt gehouden.

Vanuit of naar Groningen / Meppel -> gebruik oprit / afrit Zwolle-Noord

Voor een rit richting het Noorden (Groningen/Meppel) kunt u gebruik maken van de oprit Zwolle-Noord op de Ceintuurbaan. Automobilisten vanuit het Noorden die naar Zwolle komen, kunnen gebruik maken van de afrit Zwolle-Noord.

Vanuit of naar Apeldoorn – Amersfoort -> gebruik oprit / afrit Zwolle-Zuid

Automobilisten die naar het Zuiden moeten (richting knooppunt Hattemerbroek) kunnen de oprit Zwolle-Zuid op de IJsselallee gebruiken. Automobilisten die vanuit het Zuiden naar Zwolle reizen kunnen via de afrit Zwolle-Zuid de stad binnenrijden. Vanaf deze afritten zijn alle bestemmingen binnen Zwolle te bereiken.

Afrit Zwolle-Centrum afgesloten

Het gebruik van de op- en afritten bij Zwolle-Centrum wordt afgeraden in verband met afsluitingen van deze afritten en filevorming op de A28. Ook is de oprit van Zwolle-Zuid afgesloten in de richting van A28 Zwolle-Centrum.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button