EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Noodwinkel voor Boni Deventerstraatweg Zwolle; nieuwbouw wordt Nettorama

Zwolle – Sinds een goede week wordt er gebouwd aan een grote witte tent aan de Deventerstraatweg. Dit blijkt de noodwinkel te zijn waarin eind juni de Boni supermarkt zal openen. De huidige Boni gaat namelijk tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Vanaf ongeveer 15 juni gaat de ‘oude’ winkel dicht, om een week later weer open te gaan in de noodwinkel.

Winkel met parkeerdek

Op de huidige locatie komt nieuwbouw. Op de begane grond van het winkelpand komt de supermarkt en op het dak een parkeerdek, bereikbaar via een hellingbaan. Er zal in totaal plaats zijn voor 62 auto’s onder een overkapping. Maar ook naast het gebouw komen er 29 parkeerplaatsen. Het gebouw wordt 8,5 meter hoog en krijgt een totale vloeroppervlakte van zo’n 2.000 vierkante meter.

Nettorama

De nieuwbouwwinkel zal geen Boni meer zijn maar een Nettorama. Afgelopen jaar fuseerden beiden winkelketens en is besloten om verder te gaan onder de naam Nettorama. Nettorama-directeur Michel Mattheeuws zei toen over de fusie: “Dit is een logische combinatie. Nettorama en Boni zijn beide familiebedrijven. Succesvolle A-merkdiscounters, die in iets meer dan 50 jaar zijn uitgegroeid tot stabiele winkelketens met trouwe klanten. We hebben hetzelfde DNA, zijn financieel gezond en vullen elkaar goed aan. Ik zie uit naar de samenwerking met Boni. Klanten kunnen straks in ruim 80 Nettorama winkels terecht voor het beste vers, de laagste prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen.”

Momenteel heeft Boni 51 winkels in Nederland en Nettorama 32. Na de fusie zullen er in totaal 83 Nettorama’s door heel Nederland te vinden zijn. Het streven is dat alle Boni supermarkten in de komende jaren worden omgebouwd tot Nettorama. Zwolle krijgt dus nu een Nettorama in een nieuw pand.

 

Naast de nieuwbouw van de Boni wordt er al een paar maanden gewerkt aan het pand van de Albert Heijn en de Bristol die naast de Boni komen.

Bouw nieuwe Albert Heijn en Bristol Assendorp Zwolle gaat hard

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button