Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe wandel- en fiets app laat Zwolse Drakenlijnenpad zien

Zwolle – Woensdagmiddag is in de Sassenpoort de website, platform en de app Mysterieus Overijssel gelanceerd.

Mysterieus Overijssel

De app bevat negen wandel – en fietsroutes langs bijzondere plekken in de provincie Overijssel. Met beeld en geluid worden de achtergrondverhalen van deze plekken en de daarop staande monumenten toegelicht. Ook bevat de applicatie een instructiefilm, die je leert hoe je een wichelroede maakt en hoe je die gebruikt om geneeskrachtige plekken op te sporen. De routes zijn uitgestippeld langs magische en spirituele plekken in Zwolle, Deventer, Kop van Overijssel, het Vechtdal, Salland en Twente.

De Zwolse wandelroute gaat dwars door de oude binnenstad. De route, genaamd Zwolse Drakenlijnen, gaat onder andere langs Museum de Fundatie en begint bij de Peperbus.

Lancering van de app

Tijdens de presentatie werden audioverhalen en een video gepresenteerd over het project en historicus Girbe Buist legde uit waarom sommige plaatsen in Overijssel zo’n mysterieuze aantrekkingskracht op ons uitoefen en waarom een aantal daarvan een geneeskrachtige uitwerking hebben. Na de presentatie in de Sassenpoort liepen de bezoekers met wichelroede een deel van het Zwolse drakenlijnenpad. De bijeenkomst werdt afgesloten met een borrel in kunstruimte Het Langhuis.

Samenwerkingen

De nieuwe app is een initiatief van Buist Belevingsprojecten, iGlow Media en de Creatieve Coöperatie. De app is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Overijssel, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bernhard Cultuurfonds Overijssel en Rabobank IJsseldelta. De app is na 1 november gratis te downloaden in de appstore (iOS).

Download app

Gerelateerde artikelen

Back to top button