Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Bladruimen

Zwolle – De herfst doet nu echt zijn werk. Het blad verkleurt en valt in grote hoeveelheden van bomen en struiken. De gemeente Zwolle en ROVA zetten zich de komende weken samen in om diverse plaatsen bladvrij te maken. Teveel blad beperkt namelijk de toegankelijkheid van de stad en zorgt voor onveilige situaties.

Klik hier voor de planning van het bladruimen. In de planning is te zien wanneer het afgevallen blad in de straten van het gazon wordt verwijderd. Door weersomstandigheden kan de planning iets naar voren of naar achter verschuiven.

Voorkom bladhopen

In een aantal straten waar veel bomen staan, wordt het blad van de gazons gehaald door een speciale machine die het blad opzuigt. Omdat bladhopen de werking van de machine bemoeilijken, is het belangrijk dat de bladeren verspreid in de bermen liggen.

U helpt de gemeente bij het verwijderen van het bladafval in uw omgeving door bladhopen te voorkomen. Het tuinafval levert bovendien problemen op voor de machines. Veeg daarom slechts het blad dat afkomstig is van de gemeentebomen die langs de kant van uw straat of uw wijk staan.

Tuinzak aanvragen

Als u veel los tuinafval heeft, kunt u bij de Rova gratis een Tuinzak aanvragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button