Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Milieuorganisaties Zwolle hebben een nieuw ’thuis’

Zwolle – Woensdagmiddag vond de opening van het nieuwe huis van milieuorganisaties uit Zwolle plaats. Wethouder Michiel van Willigen mocht hierbij een vogelhuis afdekken om zo het pand symbolisch te openen.

Nieuw huis voor milieuorganisaties Zwolle

In het gebouw presenteerde de betrokken organisaties zich, was er volop ruimte voor informeel contact en er was tijd om in het gebouw rond te kijken. De Milieuraad Zwolle deelt samen met de andere bij het Natuurplatform Zwolle betrokken groene organisaties: KNNV, IVN, Zwolle Groenstad, Avifauna Zwolle en Bijenvereniging Zwolle het nieuwe onderkomen.

Verhuizing

Afgelopen zomer kwam er een einde aan langdurige onzekerheid over waar hun nieuwe onderkomen zal zijn. Dertig jaar lang vonden de milieuorganisaties onderdak bij Doepark Nooterhof. Dit pand was eigendom van scholengemeenschap Landstede maar Landstede voerde een ander beleid en dat leidde er toe dat het pand van de milieuorganisaties niet langer voort kon duren. Nu is er dus verhuist naar het nieuwe pand in Berkum naast het wijkcentrum de Wijenbelt. Het nieuwe huis bevat een kantoorruimte en een zaal die mogelijkheden bieden voor groene vrijwilligers activiteiten, workshops, vergaderingen enz. Al om het al de organisaties zijn erg blij met hun nieuwe ’thuis’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button