Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuwe Haven en Ouderenfonds trakteren mantelzorgers op kerstdiner

Mantelzorgers en bewoners van Nieuwe Haven kunnen zaterdag 20 december genieten van een volledig verzorgd viergangendiner. Dit diner wordt ze aangeboden door Nieuwe Haven en is mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds.

Veel mensen brengen de kerstdagen en de dagen daar omheen door in gezelschap van vrienden en familie. Maar de kersperiode is ook een mooie gelegenheid om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds naast haar traditionele kerstdiners extra diners voor 1500 ouderen door heel Nederland.

Initiatief

Hermien Mulder, Jantiene Koerhuis en Jacolien van der Werfhorst haalden dit initiatief ook bij Nieuwe Haven naar binnen. Vanuit de locatie wordt dit door vrijwilligers ondersteund. De ingrediënten voor het kerstdiner worden gesponsord door Jumbo.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de OuderenOmbudsman (0900 – 60 80 100, lokaal tarief) en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button