Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Barista-training op horecaopleidingen Landstede

MBO‘ers maken lekkerste koffie

Zwolle – Alle eerstejaars studenten van de horeca-opleidingen bij Landstede MBO in Zwolle krijgen deze en komende maand een Barista-training. Een Barista is een vakman of -vrouw die alles weet van koffie, de techniek van een koffiemachine, maar vooral een heel lekkere en mooie kop koffie kan zetten. De trainingen vinden plaats bij de Zwolse koffiebrander Mocca d’Or in hun vestiging aan de Curieweg op de industrieterrein de Marslanden.

Tijdens de trainingen bij MOcca d’Or leert de Barista alle technieken van het Baristavak, in de speciale trainingsruimte bij de koffiebranderij. De studenten krijgen uitleg over de herkomst van verschillende koffiebonen, ze krijgen een rondleiding door de koffiebranderij en uitleg van over gehele brandproces, ze krijgen uitleg over het perfect afstellen van de espressomachine voor de beste kwaliteit koffie, ze leren melk opschuimen voor de bereiding van een mooie cappuccino of latte macchiato en de bijbehorende schenktechnieken en ze krijgen tips voor het juiste onderhouden en reinigen van een espressomachine. De training dient als basis, waarmee de studenten zelf aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld bij hun stage bedrijven.

De horecaopleidingen zijn gehuisvest bij Landstede MBO aan het Rechterland in Zwolle, waar ook het opleidingsrestaurant Gerecht & Land is gevestigd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button