Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Nachtelijk stembureau in studentencafé Het Vliegende Paard

Zwolle – In het kader van de Europese Verkiezingen op donderdag opende studentencafé Het Vliegende Paard de nacht ervoor, om klokslag twaalf uur, een officieel mobiel stembureau. Stemgerechtigden waren welkom om tussen twaalf uur tot half twee ’s nachts hun stem uit te brengen.

Voorafgaand aan het stemmen voor de Europese Verkiezingen vonden er op woensdagavond vanaf zeven uur diverse activiteiten plaats in het kader van de verkiezingen, in samenwerking met Buro Ruis, Windesheim Honours College, SOOZ en diverse (politieke) jongerenorganisaties. Zo werd er een documentaire uitgezonden over de Brexit en stond er een stemwijzerloket, speciaal voor de zwevende kiezer. Gedurende de avond werd er tevens live radio gemaakt vanuit Het Vliegende Paard, waarbij onder andere aandacht werd gevraagd voor de Europese Verkiezingen.

Het was niet de eerste keer dat Het Vliegende Paard werd omgedoopt tot officieel stembureau. In de nacht voor de gemeenteraadsverkiezing in 2018 werd er ook al een mobiel stembureau in het studentencafé geopend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button