Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nachtburgemeester haalt “De Nacht van de Wansmaak” naar Zwolle

Eerder zorgde de Nachtburgemeester voor de komst van Jules Deelder naar Zwolle. Die was namelijk nergens geboekt. Nu haalt Van Doornik de Nacht van de Wansmaak naar hier. Trouwe bezoekers van De Nacht van de Wansmaak behoeven geen nadere uitleg.

DE NACHT VAN DE WANSMAAK HAS RISEN FROM THE GRAVE! biedt hen als vanouds tenenkrommend vermaak met de enthousiaste incompetentie van Z-filmers uit de hele wereld, maar ook een verrassende – en soms schokkende – confrontatie met de grenzen van de exploitation-filmerij.

De tour van De Nacht van de Wansmaak is officieel voorbij en was onder andere te zien in Tuschinski Amsterdam, bij Into The Great Wide Open op Vlieland en ook op Lowlands. In 2016 komt er misschien een nieuwe tour, maar het is de nachtburgemeester van Zwolle gelukt om nog één allerlaatste keer een editie te boeken. Dat is tweemaal bijzonder, want het is zowel de eerste editie in Zwolle ooit, maar ook de enige toegift van heel Nederland. Daarna is de tour écht voorbij.

Het nachtelijke filmevenement wordt in een speciale editie van Café Zinnema in Filmtheater Fraterhuis vertoond in de nacht van 30 op 31 mei en begint om 22:30 uur. Het hele programma duurt ongeveer 3 uur en wordt door Jan Doense op vermakelijke wijze gepresenteerd.

Kaarten zijn te koop via de website van Filmtheater Fraterhuis, of aan de kassa. De Nacht van de Wansmaak kost normaal €17,50 per persoon, maar bij deze bijzondere editie betalen bezoekers die in het zwart gekleed komen maar €12,50 (alleen aan de deur).

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button