Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Berkum in nacompetitie tegen taai PKC

Berkum speelt zaterdag thuis tegen het Groningse PKC ’83 de eerste wedstrijd in de korte nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. De Zwollenaren hebben de laatste duels met goede resultaten gewerkt aan hun zelfvertrouwen, maar weten ook dat het taaie PKC de laatste tijd uitstekend in vorm is.
“Ik heb er vertrouwen in dat we een goede kans maken in de nacompetitie,” laat Berkum-trainer Willem Brouwer weten. “We krijgen een sterke tegenstander, maar ik denk toch dat we goed genoeg zijn om PKC te verslaan.”

Eindsprint

PKC degradeerde in 2011 degradeerde uit de hoofdklasse. De Groningers deden daarna steeds aardig mee in de noordelijke 1e Klasse E, maar grepen telkens naast de prijzen. Dit seizoen startte PKC weer niet overtuigend, maar in de derde periode kwam de selectie van trainer Bennie de Jong terug met een ijzersterke eindsprint, waarbij acht van de negen duels werden gewonnen. Begin deze maand werd de titel in de derde periode gepakt door stadgenoot Oranje Nassau met 3-4 te verslaan. Oranje Nassau kwam drie keer langszij, maar uiteindelijk ging het veerkrachtige PKC met de winst én de periodetitel strijken toen middenvelder Wesley Walstra zijn tweede doelpunt van de dag scoorde. Dat PKC daarna nog hongerig genoeg was liet de ploeg afgelopen zaterdag zien toen d’Olde Veste met 1-0 aan de kant werd gezet. Daarmee eindigden de Groningers het seizoen op een knappe tweede plaats in 1E.

Wind in de zeilen

Berkum heeft, na een tegenvallende serie, de laatste weken de wind weer in de zeilen in de 1e Klasse D. Twee weken geleden werd Go-Ahead Kampen met 1-3 verslagen en afgelopen zaterdag lieten de Zwollenaren geen spaan heel van DOS Kampen, dat er met een 5-0 nederlaag nog genadig van af kwam. In die wedstrijd scoorde Berkum-spits Jaouad Akloud na rust een onvervalste hattrick en daarvóór zorgden Chris van der Meulen en Ruud Wellenberg voor de Zwolse goals.
Berkum verdiende zijn ticket voor de nacompetitie door met overmacht de eerste periodetitel in 1D te pakken, maar daarna bleken de Zwollenaren toch nét te wisselvallig voor het kampioenschap. Vooral na de winterstop werd een aantal gevoelige en vaak onnodige verliezen geleden, zodat Berkum als derde eindigde. “We hebben dit seizoen zeker tegen onze directe concurrenten te veel laten liggen. Maar we hebben af en toe ook bar weinig geluk gehad. Dit hele seizoen hebben we werkelijk niet één punt ‘gestolen’, terwijl we vaak heel aardig voetbal hebben laten zien,” kijkt trainer Brouwer terug. “In de nacompetitie krijgen we maar twee wedstrijden, dus het is simpel: die moeten we ‘gewoon’ allebei winnen.”

De wedstrijd Berkum-PKC ’83 begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden. Wint Berkum dan spelen de Zwollenaren op 30 mei uit bij Staphorst, de nummer 12 van de Hoofdklasse C. Wordt er gelijk gespeeld of verloren van PKC dan speelt Berkum al op 23 mei bij Staphorst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button