KabelkrantNieuws uit ZwolleVervoer

Mobiliteitsapp Amaze Mobility van start in Overijssel

Amaze Mobility laat je kiezen voor de vervoersoptie die op dat moment het beste bij je past

Zwolle – Amaze Mobility introduceert vandaag de Amaze Mobility app. Het mobiliteitsplatform maakt vervoer flexibel en zorgeloos door vervoersopties en -aanbieders in één overzichtelijke app aan te bieden. Het initiatief is ontstaan uit één van de MaaS-pilots (Mobility-as-a-Service) van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, met het doel woon-werkverkeer te verduurzamen.

Vervoersopties

Door aanbieders samen te brengen in één app, laat Amaze Mobility reizigers de vervoersoptie kiezen die op dat moment het best bij ze past. De reiziger kan uit de verschillende opties kiezen, of voor een combinatie daarvan. Ook eigen vervoer of lopen kan onderdeel van de reis uitmaken. Bovendien wordt de gehele reis via de app afgerekend en is er geen aparte OV-chipkaart nodig. Dat maakt ook het declareren van reiskosten voor de zakelijke gebruiker makkelijker.

Introductie

Vandaag introduceert Amaze Mobility de mobiliteitsapp voor heel Nederland. Op de app zijn vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer aangesloten. In de regio Overijssel zijn dat NS, Arriva, Blauwnet, Keolis en RRReis. Ook zijn er verschillende andere vervoersdiensten terug te vinden en te boeken, zoals deelauto’s van Amber en deelfietsen van Urbee en zijn de dichtstbijzijnde OV-fietsen en deelscooters van Felyx en Check te vinden. Amaze Mobility werkt aan het toevoegen van zoveel mogelijk vervoersaanbieders.

MaaS-pilot ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Amaze Mobility is als initiatief in de MaaS-pilot van het ministerie IenW ontstaan. Het doel van de pilot is een mobiliteitsdienst die woon-werkverkeer verduurzaamt en solitair autogebruik terugdringt.

Frank van Tussenbroek van Amaze Mobility over de nieuwe app: “Wij hebben Amaze ontwikkeld om reisopties van A naar B overzichtelijk te maken en je te laten kiezen voor het vervoersmiddel dat op dat moment het beste bij je past. Bijvoorbeeld een deelfiets wanneer de zon schijnt, of een elektrische deelscooter wanneer je duurzaam wilt reizen. Gemak staat voorop: alles overzichtelijk in één app, van het vinden van het dichtstbijzijnde vervoersmiddel en het boeken van je reis, tot het afrekenen en het overzicht van al je reizen. Onze ambitie is om van Amaze Mobility dé mobiliteitsapp van heel Nederland te maken.”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren