Nieuws uit ZwolleOnderwijsOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Met de boekfiets door Zwolle voor meer leesplezier!

Zwolle – Zwolle is sinds kort een bijzonder vervoermiddel rijker: de Boekfiets! Medewerkers van kinderdagverblijven Doomijn, Prokino, Partou en van Stadkamer zetten de Boekfiets in om in Zwolle jonge kinderen voor te lezen. De leukste boeken en mooiste verhalen komen voorbij om de fantasie en verbeelding van de jongste Zwollenaren te prikkelen. Dit gebeurt zowel op kinderdagverblijven als bij evenementen in de stad. Wethouder Michiel van Willigen gaf op 12 september het startsein voor de Boekfiets en las de kinderen van de kinderdagverblijven Doomijn en Partou voor in de speeltuin van de Geraniumstraat.

tekst gaat verder onder de foto

De Boekfiets is een landelijk concept en kom je op allerlei plekken tegen. Bij de Boekfiets kunnen kinderen en hun ouders/opvoeders samen met anderen luisteren naar mooie verhalen, knutselen en spelletjes spelen. Misschien ben je de Boekfiets al tegengekomen bij het Stadsfestival of heb je erover gehoord bij de kinderopvang? De Boekfiets maakt vanaf medio september zijn ronde door Zwolle en wordt op reguliere basis ingezet bij de verschillende kinderopvanglocaties. Daarnaast wordt de Boekfiets door Stadkamer ingezet bij evenementen in de stad. Enthousiaste vrijwilligers en pedagogische medewerkers lezen kinderen voor en laten hen en hun ouders/opvoeders spelenderwijs kennismaken met taal.

tekst gaat verder onder de foto

De Boekfiets is een concept van Stichting Aanzet. Stichting Aanzet is een deskundige partner voor professionals en ouders op het gebied van onderwijs, opvang en opvoeding. Met diverse projecten en trainingen vergroot Aanzet de ontwikkel- en onderwijskansen van kinderen. Aanzet wil met de Boekfiets een aantrekkelijk en speels taalaanbod creëren waardoor kinderen en ouders plezier krijgen in (voor)lezen. Een goede taalontwikkeling vergroot de onderwijskansen en mogelijkheden van kinderen!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button