BinnenstadBouwNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Mediation traject met inwoners voor visie Openbare Ruimte Broerenkwartier

Zwolle – Vanwege een motie va meerdere politieke partijen in Zwolle is er een mediation traject  gaande rondom participatie en communicatie met de inwoners en ontwikkelaars van het Broerenkwartier. Dat blijkt uit een nota die wethouder Monique Schuttenbeld stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Ook krijgt groen speciale aandacht in de Visie rondom het Broerenkwartier, naar aanleiding van vragen van diverse partijen en zal ook prominent terugkomen in de ontwerpen voor de openbare ruimte aldaar.

De gemeente heeft mediatorbureau Getting to We ingeschakeld om de relatie en samenwerking tussen belangrijke belanghebbenden in het Broerenkwartier en de gemeente te vernieuwen, met specifieke aandacht voor de Visie op de Openbare ruimte van het Broerenkwartier.

Het doel is het klaren van de lucht, het creëren van een nieuw perspectief op samenwerken en het opstellen van concrete afspraken en spelregels voor het waarborgen van een effectieve samenwerking en participatie. De participatiebehoefte van de stakeholders erkent men hiermee.

Na het mediationtraject met de omgeving gaat de gemeente verder met het uitwerken van de visie naar ontwerpen voor de verschillende deelgebieden van de openbare ruimte in het Broerenkwartier. Naar verwachting is het mediationtraject eind 2023 / begin 2024 afgerond.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button