KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Margriet Leest tweede op de kieslijst Provinciale Staten GroenLinks

Zwolle – Raadslid Margriet Leest van GroenLinks Zwolle is als kandidaat nummer 2 gekozen op de Overijsselse Kieslijst voor de fractie van GroenLinks Overijssel. De kans is groot dat Margriet daarmee de fractie van GroenLinks Zwolle verlaat.

Afgelopen zaterdag hebben de leden van GroenLinks Overijssel de kieslijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de verkiezing voor Provinciale Staten op 15 maart 2023.

Loopbaan als raadslid

Op dit moment is Margriet raadslid in de Zwolse gemeenteraad voor de fractie van GroenLinks Zwolle. Dit doet ze vanaf 2018 en in maart 2022 is ze herkozen. Margriet heeft een duidelijk doel voor ogen met haar switch naar de Staten: een inclusievere provincie. “Ik sta voor inclusie op verschillende gebieden: op het gebied van welzijn, maar ook met toegankelijke arbeidsmarkt die gericht is op de uitdagingen van de toekomst. Dus ik neem onderwerpen uit huidige portefeuille mee om inclusie en diversiteit in de hele provincie een feit te maken. Voor cultuur en erfgoed, recreatie en toerisme blijf ik me ook inzetten.”

Politiek dichter bij de inwoners

Over de afstand politiek en inwoner heeft Margriet een duidelijk opvatting. “Ik blijf de komende maanden, net als de afgelopen jaren, voor iedereen benaderbaar.”

“Ik blijf de komende maanden voor iedereen benaderbaar.” Margriet Leest, Groen Links Overijssel

 

“Dat is voor mij heel belangrijk: het verkleinen van de afstand tussen inwoner en politiek. En dat ga ik met veel plezier doen in de Staten, als het aan mij ligt!” Met Margriet zal Overijssels politiek dichter bij de inwoners komen en zullen thema’s vaker vanuit een inclusieve gedachte benaderd worden.

Zwollenaren op de Kieslijst GroenLinks Overijssel

Naast de prominente plek van Margriet staan nog 2 andere Zwollenaren in de top 12. Dit zijn Lennart Hartman die tot maart 2022 raadslid was en Rob van Elburg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button