EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sprinter Perry Sport en Aktiesport alsnog failliet

Zwolle – Het is over en uit voor de sportwinkelketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter. De rechtbank van Amsterdam heeft het moederbedrijf Sports Unlimited Retail woensdag failliet verklaard. De drie formules hebben samen 52 winkels in Nederland, waar 1100 mensen werken.

Ook in Zwolle zal het faillissement te merken zijn. In het winkelgebied Het eiland in het centrum zit een Sprinter vestiging, die tot voor de zomer van dit jaar nog een Perry Sport vestiging was. In de Diezerstraat zit een Aktiesport winkel. Het is nog onduidelijk wat er met deze winkels gaat gebeuren.

De winkelketen heeft al langer financiële problemen. In 2016 gingen Perry Sport en Aktiesport failliet. De Britse sportgigant JD Sports nam de winkels over en sloot de helft ervan. De andere helft werd omgebouwd naar de formule Sprinter.

De winkels van JD Sports, een andere sportwinkelformule van de Britse eigenaar JD Sports in Nederland, vallen buiten het faillissement. Kees van de Meent is door de rechtbank benoemd tot curator. Hij was ook de curator van de failliete warenhuisketen V&D.

Gerelateerde artikelen

Back to top button