KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Mag je nog vissen in de Wijthmenerplas?

Zwolle – De hengelsportvereniging van Zwolle heeft het aantal visstekken langs de Wijthmenerplas gemaximeerd. Dat blijkt uit de beantwoording van artikel 45 vragen die GroenLinks stelt aan wethouder Monique Schuttenbeld.

Hsv De Hengelsport heeft het aantal visplekken gesteld op 13 om de visstand te beschermen. De vereniging heeft in Zwolle 6.000 leden, die moeten elkaar dus vanaf nu afwisselen. Op dit moment weten de leden waar en in welke tijdvakken men mag vissen. Er is rekening gehouden met andere vormen van recreatie in het gebied. Ook zijn er acht controleurs en twee boa’s inzetbaar om dit te handhaven.

De vereniging vindt het haar taak om de ecologische kwaliteit van de Zwolse wateren te bewaken. Er is tot heden geen enkele aanwijzing dat gebruik van lokaas de waterkwaliteit negatief aantast. Ook kijkt ze naar de veiligheid voor de vissen en monitort zij de visstand. Het welzijn van de vissen komt zo niet in het geding.

Voor de gemeenteraad heeft de hengelsportvereniging een aanbod uitgezet om in de praktijk te komen kijken hoe dit alles in zijn werk gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button