KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Maak je straat groen tijdens Burendag

Geld voor een groene buurt

Zwolle – Woensdag 23 juni kunnen buren, buurttuinen, scholen, verzorgingshuizen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij het Oranjefonds. Deze financiën kunnen zij inzetten tijdens Burendag, 25 september, om de straat en omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen.

Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tussen 16.00 en 20.00 uur corona-proof binnen te lopen bij de Creatieve Coöperatie aan de Grote Voort 8-10. Het kernteam Groene Loper Zwolle helpt hen bij het invullen van de benodigde formulieren en heeft een aantrekkelijke aanbieding voor de aanschaf van een biologisch bloembollenpakket. Meer informatie en een link om je aan te melden staat op

Website Groene Loper Zwolle

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat men samen viert met de buren en de buurt. Dit jaar is Burendag op zaterdag 25 september. Het is een dag waarop iedereen gezellig samen komt en men samen met de buren iets goeds doet voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Hulp bij financiële aanvraag

Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij het Oranjefonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wie als buurtinitiatief dit geld wil inzetten voor het vergroenen van de straat of buurt, en graag hulp wil bij de aanvraag, kan op woensdag 23 juni tussen 16.00 en 20.00 uur naar de Creatieve Coöperatie gaan, Grote Voort 8-10 te Zwolle. Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, soep en een drankje klaar om samen met iedereen de aanvraag in te vullen. Uiteraard nemen ze maatregelen om dit corona-proof te kunnen doen. Daarom is het nodig om zich vooraf aan te melden via https://groeneloperzwolle.nl/burendag/

Bloembollen

Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, kunnen gebruik maken van een zeer aantrekkelijke aanbieding. De Groene Loper heeft verschillende biologische bloembollenpakketten geregeld. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en fleuren in het vroege voorjaar de straat op. Wie voor zijn of haar initiatief biologische bloembollen wil aanvragen, kan naar de Creatieve Coöperatie komen! Er zijn verschillende bloembollenpakketten: o.a. een pakket bestaande uit 900 bloembollen voor 140 euro (de winkelwaarde is ruim het dubbele). Ook is het mogelijk kleinere pakketten te bestellen bestaande uit 740, 440 of 225 bloembollen. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag.

Groene Loper Zwolle

De groene Burendag is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel).

Gerelateerde artikelen

Back to top button