112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Landelijk controlebericht NL-Alert

Vandaag rond 12.00 uur heeft de overheid een NL-Alert controlebericht uit gezonden in heel Nederland. Door dit bericht kan men nagaan of de mobiele telefoon goed is ingesteld. Er wordt duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd. Sinds de introductie is NL-Alert al 30 keer ingezet, onder andere bij grote branden, noodweer en het onschadelijk maken van een opgegraven bom.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staan de instructies om mobiele telefoons in te stellen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Nog geen ondersteuning via 4G

Alle aanbieders van mobiele telefonie in Nederland ondersteunen NL-Alert via hun 2G- en 3G-netwerk. Op dit moment kunt u NL-Alert nog niet ontvangen als u verbonden bent met het 4G-netwerk. In de loop van 2015 is NL-Alert ook op 4G te ontvangen

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button