112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grootste overlast Pannekoekendijk – Harm Smeengekade voorbij – 2 juni inloopbijeenkomst

In opdracht van de gemeente Zwolle start aannemer Roelofs BV op 12 juni 2015 met de wegwerkzaamheden van de fase 2 in het omvangrijke reconstructieproject Pannekoekendijk – Harm Smeengekade. Over de geplande werkzaamheden en verkeersmaatregelen houdt de gemeente met de aannemer, op dinsdagavond 2 juni van 19.00 tot 21.00 uur, een inloopbijeenkomst voor inwoners en geïnteresseerden bij de Rabobank (Willemskade 1).

De uitvoering van de omvangrijke reconstructie aan de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade ligt op schema. De omzetting naar de fase 2 is op vrijdag 12 juni 2015 gepland en het werk duurt naar verwachting tot medio augustus.

Werkzaamheden

De wegwerkzaamheden bestaan onder meer uit de aanleg van: de centrumhalte op de Pannekoekendijk, het voetgangersgebied vanaf de Rodetorenbrug en de drijvende steiger. Daarnaast worden bomen aangeplant en rioolwerkzaamheden in de Nachtegaalstraat afgerond. De weginrichting van de Hoogstraat wordt aangepast en een gedeelte van de tijdelijke weg over het Katwolderplein wordt opgebroken.

Verkeersmaatregelen

De grootse overlast voor het verkeer is vanaf de start van de fase 2 achter de rug. Tijdens de wegwerkzaamheden van 12 juni tot medio augustus 2015 blijft de Harm Smeengekade afgesloten voor het verkeer. Het auto- en fietsverkeer richting de binnenstad vanuit de Katerdijk en Burgemeester Roelenweg kan dan op de nieuwe busbaan op de Pannekoekendijk rijden. De meeste bussen worden nog steeds via een andere route geleid. Om de duidelijkheid te bevorderen worden de rijrichtingen en routes tijdens de werkzaamheden van de fase 2 zoveel mogelijk hetzelfde gehouden.

Inloopbijeenkomst

Voor inwoners en geïnteresseerden houdt de gemeente Zwolle met aannemer Roelofs BV op dinsdagavond 2 juni a.s. van 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst bij de Rabobank aan de Willemskade 1. Tijdens deze inloopbijeenkomst kan men in gesprek gaan met omgevingsmanager Gerjan Gerrits van aannemer Roelofs en projectleider Niels Munnik van de gemeente Zwolle. Daarnaast kan men de plannen inzien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button