112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rechtbank: Over twee weken uitspraak zaak steekpartij straatmuzikant

De strafzaak tegen de 17-jarige, minderjarige, verdachte van de moord op de Bulgaarse straatmuzikant, vindt toch plaats achter gesloten deuren. Dit heeft de Rechtbank Overijssel zojuist besloten.

Het Openbaar Ministerie had gevraagd om de zaak in het openbaar te behandelen. Na een korte schorsing vanochtend heeft de rechtbank toch besloten om de zaak achter gesloten deuren te behandelen. Volgens de woordvoerder van de Rechtbank de heer Schoon kunnen de persoonlijke omstandigheden van de verdachte niet los worden gezien van de strafbare feiten waarvoor de 17- jarige jongen terecht staat. Persoonlijke omstandigheden worden in het geval van een minderjarige nooit in het openbaar behandeld. Alleen een openbare behandeling van de feiten geeft volgens de woordvoerder geen juist beeld van hetgeen er op die 2e december 2014 is gebeurd.

Achter gesloten deuren

De strafzaak vindt dus achter gesloten deuren plaats. Dit houdt in dat uitsluitend de ouders van de verdachte en diens advocaat aanwezig mogen zijn en de Raad van de Kinderbescherming. Alle andere aanwezigen zijn er op basis van speciale toelating. Dit geldt voor de familieleden van het slachtoffer, waarvoor speciale toestemming is verleend.

Uitspraak over twee weken

Vandaag worden de feiten van de zaak behandeld en de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Aan het eind van de dag zal het het Openbaar Ministerie met de eis komen waarna de advocaat van de verdachte een pleidooi zal houden.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak. Omdat het een bijzondere zaak is zal de rechtbank meer inhoudelijke informatie verstrekken dan gebruikelijk.

Feiten

Op 2 december 2014 werd voor de ingang van het winkelcentrum de Aa-Landen de Bulgaarse straatmuzikant Zdravko Vazov met meerdere messteken om het leven gebracht. Een tweede slachtoffer, welke zich in het winkelcentrum bevond, werd ook gestoken in de borststreek maar overleefde het incident wel.

Het steekincident december vorig jaar heeft een enorme indruk achter gelaten op de Zwolse samenleving. Naast een stille tocht voor dit zinloze geweld lagen er ook op diverse plaatsen in de stad bloemen. Plaatsen waar de straatmuzikant regelmatig speelde.

Gerelateerde artikelen

Back to top button