Kunst & CultuurKunst in de kijkerNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Kunst in de Kijker’ met De Zwolse Kunstroute #21

Zwolle – In deze 21ste aflevering van “Kunst in de Kijker” laat verslaggeefster Mariekus twee van haar eigen exposities zien. Ze gaat naar het Cultuurhuis Stadshagen. Daar is tot eind juli de expositie ‘Power Vrouw’ te zien.

De tweede tentoonstelling is bij Tandartsenpraktijk Stationswijk aan de Westerlaan. Marieke haar tekeningen zijn daar te zien. Mariekus heeft het schilderen van haar vader geleerd. Ze tekent en schildert al sinds haar jeugd. Haar kunst is te beschrijven als popart.

Verder laat ze in deze aflevering veel zien van de Zwolse Kunst Route. De route neemt de deelnemers mee langs Zwolse kunstenaars en galerieën. Er valt ook nog eens veel te ontdekken over de Zwolse kunstgeschiedenis. Mariekus vindt kunst belangrijk. “Het is ontspannend, vernieuwend en een inspiratiebron. Kunst is er voor iedereen, kunst is verbinden,” aldus Marieke.

Uit de expo ‘Power Vrouw’ in Cultuurhuis Stadshagen
Uit de expo ‘Power Vrouw’ in Cultuurhuis Stadshagen
Expositie bij Tandartsenpraktijk Stationswijk.
Het logo van de Zwolse Kunstroute.
Het programma ‘Kunst in de Kijker’ wordt iedere twee weken uitgezonden op RTV Focus Zwolle. Presentatrice Marieke Hiemstra laat u in iedere aflevering op verrassende wijze kennis maken met een bijzondere kunstenaar uit Zwolle. Een lach, een traan, een goed verhaal, het pad van de kunstenaar!

Gerelateerde artikelen

Back to top button