Kunst & CultuurKunst in de kijkerNieuws uit Zwolle

Kunst in de Kijker #6 met Marion Baars

Zwolle – Marion Baars geboren en getogen in Harderwijk woont en werkt sinds 1965 in Zwolle.

Door: Mariekus van RTV Focus

Schilderijen van grote geabstraheerde landschappen. De Talens prijs voor kinderportretten in 1966. Ontwierp de Unicef kaart ‘Moeder en kind’ in 1968. Van 1965-1980 genoot ze bekendheid met kinderportretten/opdrachten in conté en pastel o.a. van de zonen van Beatrix. Exposities, jawel ze heeft onze prinsen geportretteerd, geweldig, dat is echt bijzonder.

Marion haar tuinschilderijen en bloemenvelden in aquarel en olieverf hangen in het Singer Museum in Laren en Kasteel Museum Groeneveld in Baarn. Van 1980 – 2000 had marion exposities in een groot aantal Horeca bedrijven o.a. de Bilderberg-groep en Hilton-hotels in Corfu, Rome. Athene en Istanbul. Van 1990 -1998 in het beroemde Zwolse 3 sterren restaurant de Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Vanaf 2012 schilderijen verhuurd aan bedrijven in Midden & Oost Nederland. o.a de Gilden in Kampen, Stegeman in Deventer, Wavin, De Nieuwe Buitensociëteit, DSM en Deloitte in Zwolle. Recent werk: Toscaanse landschappen en werken van onze mooie zee!

Marion zit inmddels al 50 jaar in het vak, wat een geweldige carrière heeft deze vrouw achter de rug. Haar verhaal zal vele kunstenaars inspireren. Marion haar werk hangt tegenwoordig in de Koperen Hoogte, het prachtige Hotel Restaurant van Henny van der Most.

Marion Baars zit inmiddels dik 50 jaar in het vak en heeft ook nog een droom! Kijk en geniet van deze nieuwe aflevering van “Kunst in de Kijker” met Mariekus in gesprek met Marion Baars!

Gerelateerde artikelen

Back to top button