AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Al meer dan 500 handtekeningen om café Bruut open te houden

Zwolle – Café Bruut in de Voorstraat organiseerde zaterdagavond een handtekeningactie voor de deur van het gesloten cáfe. Rond middernacht, een uurtje na het begin van de actie, hadden al meer dan 500 mensen die vinden dat Bruut een aanwinst is voor Zwolle hun handtekening gezet.

Afgelopen dinsdag oordeelde de voorzieningenrechter dat het café de deuren gesloten moet houden in afwachting van de uitslag van de aanvraag van de horecavergunning.

Bruut werd op 10 oktober opgeschrikt door een handgranaat aan de deurklink van het pand. Op last van burgemeester Henk Jan Meijer is de zaak toen een week gesloten in het belang van de openbare orde en de veiligheid. Op 18 oktober werd in de namiddag het sluitingsbevel opgeheven omdat er geen sprake meer was van veiligheidsrisico’s. Diezelfde middag echter moesten de deuren van het café al weer dicht omdat de gemeente de gedoogsituatie waaronder het café draaide introk. Kooistra kon dus niet meer verder draaien onder de gedoogvergunning die hij, zoals in Zwolle gebruikelijk, sinds een paar maanden had als nieuwe eigenaar.

Burgemeester Meijer liet dezelfde dag Kooistra per email weten dat hij samen met het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) tot de conclusie gekomen was dat er twijfel bestond over de rechtmatigheid van de verkoop van het café en de geldstromen. Het Landelijk Bureau Bibob werd ingeschakeld om onderzoek te doen.

De horecaonderneming moet gesloten moet blijven zolang het Bibop onderzoek loopt en de vergunning niet is verleend.

Strijden tot de laatste adem

Zatermiddag postte Bruut op haar Facebookpagina een oproep. “Vanavond handtekeningen-actie bij Bruut !!! Het is belachelijk dat wij dicht moeten, wij gaan strijden tot onze laatste adem! Vind jij dat Bruut een aanwinst is voor Zwolle en dat wij open moeten blijven? Kom dan vanavond langs, vanaf 23:00 om samen te strijden en jullie brute steun te geven !”

Mensen die niet naar de Voorstraat zijn geweest kunnen ook een online petitie tekenen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button