Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

WVF speelt gelijk tegen ASC’62

Zwolle – Onder Herfstachtige weersomstandigheden moest WVF vanmiddag aantreden tegen ASC’62 uit Dalfsen. Een echte angstgegner voor de ploeg uit Westenholte. Ook vandaag slaagde WVF er niet in de tegenstander uit Dalfsen over de knie te leggen en eindigde het duel voor WVF teleurstellend in een 1-1 gelijkspel.

In het eerste deel van de wedstrijd viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. ASC’62 speelde de bal veelvuldig breed en terug en loerde op de counter. Aangezien WVF zich niet uit de tent liet lokken en ook veelvuldig de bal rond speelde waren aanvallen en kansen spaarzaam. Het eerste kansje was voor de thuisclub maar Michel Koning schoot de bal na een breedtepass van Bas Koenen net naast het doel. Aan de andere kant kregen de bezoekers de mogelijkheid om de score te openen nadat Mike te Wiele de bal los liet, uit een corner, en er een heuse scrimmage voor het WVF doel ontstond maar waaruit niet werd gescoord.

Even later kwam WVF goed weg nadat de vrijstaande van Gelder de bal uit een voorzet vanaf de rechterkant volledig verkeerd raakte. Een Mooie pass van Jabir Mazouz bereikte Max goudbeek, maar diens inzet werd gekeerd door doelman Scherpenkate. Nadat Bas Koenen nog over het doel schoot, kwam WVF in de 37eminuut op voorsprong. Uit de eerste corner was het Jabir Mazouz die de bal perfect voorzette en Paul van Dijk snoeihard binnenkopte 1-0. Zo ging de ploeg van trainer Marcel van der Steege met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleven de gasten uit Dalfsen vasthouden aan hun eigen spelletje. Het bleef volharden in het verdedigen en gokken op de omschakeling. WVF speelde in het eerste kwartier nog vrij aardig en liet daarin ook de bal veelvuldig en geduldig rondgaan. Na een uur werd het slordiger aan de kant van de thuisclub en daar wist ASC’62 van te profiteren. Het was van Gelder die na slordig balverlies van WVF profiteerde en de bal langs Mike te Wiel binnenschoot 1-1.

Direct hierna kreeg WVF een goede kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar Max Goudbeek zag zijn inzet na aangeven van Martijn Ruijsch gekeerd worden door Scherpenkate. Toch was WVF van slag na deze gelijkmaker en werd het steeds slordiger. ASC’62 zag dit ook en zocht vanaf dat moment de aanval. Ook het inbrengen van Lucas Velner, die in eerdere invalbeurten het verschil wist te maken, leverde niks op. Zo eindigde het duel in een gelijkspel. Volgende week sluit WVF het eerste deel van de competitie af met een uitwedstrijd tegen den Ham.

WVF-ASC’62 1-1 (rust 1-0)

Doelpunten: 37. Van Dijk 1-0, 60 van Gelder 1-1

Geel: Zweers en Meijer (WVF)

WVF: te Wiele, ten Broeke, Zweers, van Dijk, Koning, Meijer, Koenen, Ruijsch, Mazouz, Goudbeek(83 Velner), Berends

ASC’62: Scherpenkate, Holsappel(58 snel), Klei, Bijlenga, Wildvank, van Zanten, Visscher(59 van Faassen), van Gelder, Pasman, Bos, Weijderman

Verslag: Dick Noordman

Gerelateerde artikelen

Back to top button