Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Kraanbolwerk krijgt een nieuwe kademuur

Aan de zuidkant van het Kraanbolwerk komt een nieuwe kademuur. De muur verkeert in een minder goede staat dan gedacht en moet ofwel opgeknapt of vervangen worden. Gemeente Zwolle en AM kiezen voor de vervanging. Eind deze week wordt dit deel van de kademuur gesloopt. De nieuwe muur wordt tijdens de bouw van De Stelling weer opgebouwd en maakt dan onderdeel uit van het nieuwe gebouw.

Het deel van de kademuur en de fundering aan de zuidkant van het Kraanbolwerk verkeert in een minder goede staat dan gedacht. Zo is op verschillende plekken het voegwerk aangetast en zitten er scheuren in de muur. Afgelopen week is  een tijdelijke extra damwand in de Thorbeckegracht geplaatst.

“We konden er ook voor kiezen om de kade te herstellen,” legt wethouder Jan Brink uit, “maar het is mooier en financieel aantrekkelijker om de muur opnieuw op te trekken en deze mee te nemen in het gebouw. Op zo’n bijzondere locatie als het Kraanbolwerk, waar ‘deltaproof’ en de beleving van water belangrijke uitgangspunten zijn bij de bebouwing en inrichting, vinden we dit een passende oplossing”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button