112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer IJsselland oefent @Home

In de week van 6 tot en met 10 oktober organiseert de brandweer van Veiligheidsregio IJsselland oefeningen voor alle bevelvoerders uit de regio. Er wordt geoefend op bedrijfsterreinen in de driehoek Zwolle-Centrum-Zwolle-Zuid en de Marslanden. Naast de reguliere trainingen op de brandweerkazernes in de regio organiseert de veiligheidsregio jaarlijks een speciale oefenweek waarbij zo’n 170 bevelvoerders worden getraind op de meest uiteenlopende scenario`s.

Cruciale rol

Bevelvoerders zijn leidinggevenden op een brandweervoertuig. Tijdens incidenten hebben zij een cruciale rol. Met name in het eerste kwartier moeten zij zich snel een beeld kunnen vormen van het incident, de risico’s inschatten en de prioriteiten bepalen. De bevelvoerder stuurt brandweermensen aan, heeft te maken met slachtoffers en voert overleg met collega’s en andere diensten.

Vakbekwaam

Het doel van de oefenweek is om de vakbekwaamheid van de brandweermensen op peil te houden en hun kennis uit te breiden, zodat zij goed getraind de incidenten in de regio IJsselland kunnen bestrijden.

@Home 2014

In vorige jaren werd de oefenweek in samenwerking met de noordelijke korpsen uit Groningen, Drenthe en Friesland georganiseerd. Dit jaar organiseert IJsselland deze activiteit voor het eerst ‘op eigenbodem’. “De oefenweek draagt daarom de naam @Home 2014. We hebben gekozen voor oefenen in eigen regio om zo de reistijd voor iedereen te verkorten. Daarnaast biedt Zwolle goede mogelijkheden om onze oefendoelen te bereiken”, aldus procesmanager Vakbekwaamheid Gerbrand Jonker.

Meer ‘rood’ op straat

Tijdens de oefenweek verruilen veel brandweermensen uit de regio IJsselland voor even hun kazerne voor de uitvalsbasis op sportpark De Siggels aan de IJsselcentraleweg in Zwolle-Zuid. Voor inwoners van Zwolle en het verkeer verwacht de organisatie geen overlast. De voertuigen rijden met normale snelheden en zonder optische en geluidssignalen. Wel zal er in deze week wat meer ‘rood’ op straat te zien zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button