EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kinderpostzegelactie van start in Zwolle

Kinderen lopen met bestelformulier of bestel-app

Zwolle – Woensdagmiddag is de Kinderpostzegelactie weer van start gegaan. Onder het genot van een heerlijk zonnetje waren de eerste kinderen  in Zwolle al vroeg op pad met een bestelformulier onder de arm of de nieuwe bestel-app én natuurlijk hun beste verkooppraatje.  In Nederland lopen dit jaar ruim 160.000 leerlingen uit groep 7 en 8 vóór kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Kinderen helpen die opgroeien in armoede

Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie steunt Kinderpostzegels kinderen in Nederland en in het buitenland die extra hulp nodig hebben. Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar de LINDA.foundation, om Nederlandse kinderen te helpen die opgroeien in armoede.

Linda de Mol

‘Het is voor alle kinderen die gaan verkopen een ontzettend leuke actie,  aldus Linda de Mol,´maar voor de kinderen die geholpen worden onvergetelijk. Kinderen zijn nooit verantwoordelijk voor de (financiële) problemen in een gezin, maar ze lijden er wel onder.’

Bestelapp

Nieuw dit jaar is de bestel-app.  Hierop kunnen de bestellingen worden opgenomen. De bestel-app maakt het voor de kinderen extra leuk omdat ze leuke badges kunnen verdienen. Er zijn allerlei badges. Bijvoorbeeld voor het aantal bestellingen, voor de verschillende soorten producten, of voor de hoeveelheid dagen waarop het kind iets verkoopt.

Afrekenen

Kinderpostzegels worden tegenwoordig niet meer contant afgerekend. Kinderen hebben dus ook nooit contant geld op zak. Na de bestelling kan de koper kiezen uit automatische incasso, een betaling via een iDeal link in de mail of een acceptgirokaart per post.

Over Stichting Kinderpostzegels

Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen kansen voor een betere toekomst. Sinds 1948 helpen leerlingen van basisscholen hieraan mee. De Kinderpostzegelactie is de meest gewaardeerde goededoelenactie van Nederland en is uniek in de wereld. Inmiddels zijn miljoenen kinderen geholpen dankzij de enthousiaste inzet van Nederlandse  leerlingen.

Kinderpostzegels

Gerelateerde artikelen

Back to top button