112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJsselland zoekt nieuwe collega’s vrijwillige brandweer

Zwolle – Op maandag 2 oktober start Brandweer IJsselland weer met de regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’. Het doel van deze campagne is om nieuwe vrijwilligers te werven voor de brandweerposten in Balkbrug, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Lemelerveld, Luttenberg, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Slagharen, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Zwartsluis en Zwolle.

Voorgaande jaren waren de wervingscampagnes zeer succesvol. Er zijn al veel nieuwe vrijwilligers aangenomen. Toch heeft de regio nog steeds een aantal nieuwe vrijwilligers nodig om 24 uur per dag paraat te kunnen staan. Net als de vorige campagne gaat het om een regionale werving, waar de verschillende posten hun eigen, lokale invulling aan geven.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de werving voor brandweervrijwilligers worden op vier verschillende locaties informatiebijeenkomsten georganiseerd: in Zwolle, Zwartsluis, Deventer en Hardenberg. Daar krijgen belangstellenden verdere informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe ze verzekerd zijn en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Solliciteren

Belangstellenden kunnen vanaf maandag 2 oktober solliciteren via het online sollicitatieformulier op www.brandweer.nl/IJsselland. De campagne duurt tot 6 november.

Gerelateerde artikelen

Back to top button